Artikels & Tijdschriften

Als u hier in de bibliotheekcollecties zoekt, dan kan u snel miljoenen boeken en e-books vinden, of gedigitaliseerde afbeeldingen, dissertaties, thesissen en vele andere documenten opgenomen in de catalogi van de Universiteitsbibliotheek Gent, of overgehaald uit externe databronnen.

Bovendien vindt u hier de referenties naar tijdschriften en e-journals, met de details over de voor UGent beschikbare jaren en volumes, maar niet alle artikels!

Om relevante artikels te vinden, gebruikt u best eerst Google Scholar of Web of Science. Overweeg vervolgens om een van de meer gespecialiseerde databanken te consulteren. Bijvoorbeeld juridische of medische literatuur is typisch doorzoekbaar in afzonderlijke databanken, waarin vakspecialisten de verschillende artikels tags hebben toegekend, zodat u er gerichter in kan zoeken.

Raadpleeg de databanken

Niet alle jaargangen en volumes van tijdschriften zijn online beschikbaar. De universiteit houdt daarom gedrukte tijdschriften beschikbaar in bibliotheekdepots bij de diverse faculteiten.

demo video bekijken op vimeo

Om het gebruik van de gedrukte tijdschriften in depots te vergemakkelijken, kunnen we voor UGent studenten en personeelsleden een artikel inscannen en per e-mail bezorgen. Als u de juiste referentie van het artikel (auteur en titel) en de paginanummers ingeeft in het formulier, zoeken wij het tijdschrift op. Van zodra wij het nodige konden doen, krijgt u een e-mail met de hyperlink.

Uiteraard kan u nog steeds een nummer, meerdere nummers of maximaal een volledige jaargang uit het magazijn laten klaarleggen in de bibliotheek. Recente jaargangen zijn vaak gewoon beschikbaar in open kast in een bibliotheek.

U vindt de nodige formulieren op de pagina van het gezochte tijdschrift.

Zoek op tijdschrifttitel