Databanken

Google Scholar

Google Scholar is een vrij toegankelijke zoekmachine van Google, waarin de inhoud van wetenschappelijke literatuur (artikels, pre-print, datasets...) van erg diverse disciplines is samengebracht.

WoS : Web of Science

ISI Web of Science bevat meer dan 10.000 high-impact tijdschriften uit de alfa- en beta-wetenschappen en de sociale wetenschappen, aangevuld met de proceedings van meer dan 120.000 internationale conferenties.

Scopus

Scopus is een grote databank met abstracts en citaties van wetenschappelijke tijdschriften, boeken en conferentieverslagen. Scopus bundelt zowel alfa, beta en gamma wetenschappen in één omgeving.

PubMed

Pubmed van de National Library of Medicine (USA) bevat meer dan 18 miljoen citaties van biomedische artikels sinds de jaren 1950, met de hyperlink naar de integrale artikels en bijhorende bronnen.

Catalogi

Browzine

Blader via BrowZine door artikels uit het online tijdschriftenaanbod (van grote uitgeverijen) van Universiteitsbibliotheek Gent.

UniCat : virtual Belgian union catalogue

Unicat is de overkoepelende catalogus voor de bibliotheken in België. Het is de opvolger van de CCB (Collectieve Catalogus België) en bevat circa 14 miljoen records van alle universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek van België.

Antilope : Belgian union catalogue for periodicals

Antilope is de overkoepelende catalogus van het tijdschriftenbezit in België. Hier kan je vinden welke bibliotheek het nummer of de jaargang heeft van het tijdschrift dat je zoekt.

WorldCat

Via Worldcat kan je tegelijk in bibliotheekcollecties uit alle landen van de wereld zoeken. OCLC beheert het grootste netwerk van bibliotheken.