Reproducties & Scanaanvragen

Werken van de Boekentoren kan je op aanvraag laten inscannen in hoge kwaliteit. Dit is een betalende dienstverlening.

Zowel voor persoonlijk, wetenschappelijk als commercieel gebruik zijn digitale reproducties mogelijk, maar Universiteitsbibliotheek Gent heeft daarvoor bindende gebruiksvoorwaarden bepaald en soms worden specifieke licentievoorwaarden toegevoegd. Het is mogelijk dat u voor uw gebruik bijkomende rechten moet verwerven. De Universiteitsbibliotheek Gent kan u deze rechten meestal niet verlenen.

Prijzen

Er is een vaste prijs voor digitale reproducties geleverd als jpeg bestand in 300 dpi.

  • € 10,00 per aanvraag

  • € 2,00 per bijkomend beeld, als uw aanvraag meer dan 5 beelden omvat

De totale kostprijs per digitale reproductie is begrensd op € 100,00 per opvraagbare eenheid. Alle prijzen zijn exclusief 21% BTW.

Leveren van afwijkende formaten, resoluties en beeldafwerking is soms mogelijk op aanvraag. Daarvoor zullen andere prijzen gelden.

Aanvraag digitale reproductie

Met de knop "Bestel digitale reproductie" bij items op onze website kan u meteen een aanvraag starten.

Contacteer ons, om meer te weten over de eventueel beschikbare opties en een prijsberekening.

Ghent University Library

Rozier 9, 9000 Ghent

tel. +32 9 264 94 55

libservice@ugent.be

Licentie voor commercieel gebruik

Digitale beelden van de historische collectie mogen gebruikt worden binnen de perken van de Creative Commons licentie. Deze licentie is open voor hergebruik, maar vermelden van onze naam is altijd vereist. Als u de beelden doorgeeft aan derden, moet dat altijd met een gelijkaardige open licentie (share alike).

Voor commercieel gebruik, bijv. merchandising of opname in een publicatie, kan er ook een uitgebreid reproductierecht aangevraagd worden. Gelieve het formulier reproductierecht in te vullen en ons per email te bezorgen of klik op de knop "Bestel bijkomende licentie" die je bij items vindt op onze website.

Ghent University Library

Rozier 9, 9000 Ghent

tel. +32 9 264 94 55

libservice@ugent.be